Mindre pengar till Thomanders på förslag

Risk att Vinterlund urholkas

LUND. Kommunstyrelsen vill använda delar av Vinterlunds budget till Thomanders Jul och arrangemang i de östra kommundelarna. Detta skulle bli en urholkning av Vinterlund enligt en tjänsteskrivelse.

Av
Fredrik Magnusson

Kommunstyrelsen vill ge Thomanders Jul 400 000 kronor och märka 400 000 kronor till aktiviteter i de östra kommundelarna. Pengarna ska tas från Vinterlunds budget från kommunstyrelsen, som totalt ligger på 1,25 miljoner kronor.

När ärendet kommer upp i kultur- och fritidsnämnden är siffrorna till Thomanders nedskrivna till 165 000 kronor. Enligt underlaget till beslut så skulle Vinterlunds plattform urholkas av ett bidrag på 400 000 till en enskild aktör. Det skulle heller inte vara förenligt med den viljeinriktning som förvaltningen lyssnat in från Handelsföreningen, Fastighetsföreningen och Citysamverkan.

När det kommer till aktiviteter i de östra kommundelarna är kultur- och fritidsförvaltningen intresserade av att undersöka möjligheterna men skriver samtidigt att Vinterlund är ett samverkansprojekt för att levandegöra stadskärnan i Lund. Ska de östra kommundelarna vara med behövs det nya beslut och utökade resurser.

I underlaget till beslut i nämnden står det också att risken finns att flera medfinansiärer minskar eller drar in sitt stöd om uppdraget för Vinterlund förändras.

Publicerad 07 March 2018 08:55

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag