Vill att Aidsloppet ska bli tradition

LUND. För andra året i rad arrangeras Aidsloppet i Lund till förmån för Läkare utan gränser. Trion bakom hoppas att det kan bli en tradition.

Det är Matilda Elliver, Annie Bengtsson och Matilda Wimmerdahl som är arrangörer.

– Vi var på ett möte med IFMSA, som är en internationell organisation för medicinstudenter, som berättade om olika projekt du kunde vara med i och vi tycker löpning är roligt och något vi ville engagera oss i, säger Matilda Elliver som tillsammans med de andra läser sin fjärde termin på läkarutbildningen.

Loppet kommer i år att gå av stapeln den 14 april på Klostergården.

– Det är två sträckor, 5,5 eller 10 kilometer, du kan springa, säger Matilda Wimmerdahl.

Loppets syfte är att samla in pengar till Läkare utan gränsers arbete med Hiv och Aids. Alla pengar som kommer in till loppet går vidare till välgörenhet. Det kostar 120 kronor, men den summan kan ökas på.

– Alla som skänker 150 kronor eller mer är med i en utlottning av priser, säger Annie Bengtsson.

Förra året samlade loppet ihop 19 764 kronor, och då var det drygt 140 personer som anmälde sig. Det finns plats för 300 personer att springa och det går bra att anmäla sig hela vägen fram till den 14 april. Anmälningsinformation går att hitta via Facebbok. Sök på Aidsloppet i Lund 2018.

Annie, Matilda och Matilda hoppas att loppet kan få en fortsättning nästa år.

– Vi hoppas att det finns några studenter som går terminerna under oss vill ta vid och fortsätta att arrangera loppet nästa år, säger Annie.

Publicerad 08 March 2018 10:17

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag