En svängig resa till Oz

Dans- och musikaltreor sätter upp slutproduktion

LUND.

Dorothy, Fågelskrämman, Plåtis och Lejonet står på scen när treorna på Lunds dans– och musikalgymnasium sätter upp "The Wiz" som slutproduktion.

Det råder febril aktivitet när Lokaltidningen besöker Lunds stadsteater. Den 50 personer stora ensemblen ska se till att allt sitter till premiären den 21 mars.

– Vi hade casting till alla roller i september. Det var audition precis som det är till professionella produktioner, berättar Anaïs Le Pluart som förutom att stå på scen även ingår i PR-gruppen.

"The Wiz" bygger på boken "Trollkarlen från Oz". Huvudrollen Dorothy spelas av Hilma Gudjonsdottir.

– Det är en modern variant av boken med mycket dans som passar alla oss elever. Det är mycket komedi och ganska extrema karaktärer, men alla känner igen berättelsen, säger Hilma.

När produktionen avslöjades för eleverna hade alla samlats för att se filmen "The Wiz Live" som kom nyligen. I och med det började arbetet men också diskussionerna.

– Vi har alltid många diskussioner kring det vi gör, vad vi tycker och att vi alltid kan stå för det vi visar upp på scen, säger Hilma.

Hela ensemblen har jobbat mycket med föreställningen. Via Instagram har alla som varit intresserade kunnat följa produktionen bakom kulisserna när två nya elever varje vecka tagit över kontot thewiz_ldmg.

– Förutom att stå på scen ingår alla i olika arbetsgrupper som PR, mask och peruk, dekor och kostym. Vi gör allt förutom orkestern som kommer utifrån, säger Edvin Svensson.

Föreställningen spelas på Lunds stadsteater den 20–23 mars.

Publicerad 13 March 2018 10:06