Martin Widmark till Litteralund

LUND. Sveriges mest utlånade barnboksförfattare, Martin Widmark, kommer till Litteralund i april.

Av
Fredrik Magnusson

Martin Widmark har skrivit över 100 böcker för barn och unga, serierna om LasseMajas detektivbyrå, Nelly Rapp och Halvdan Viking för att nämna några. Hans senaste bok heter "I rosens mitt", som utspelar sig i Stockholm tidigt 1900-tal. Vid sidan om sitt författarskap arbetar han som lärare i svenska för invandrare.

Under Litteralunds familjedag på Lunds stadsbibliotek den 15 april medverkar Martin Widmark i två programpunkter. En ”bokfika deluxe” där det finns möjlighet att under en fika samtala med Martin om hans böcker. Hans andra insats är ett snack inför en större publik i atriumgården.

Samma dag kan man också träffa Lin Hallberg som bland annat är författare till en mängd populära hästböcker. Ingela Korsell och Henrik Jonsson, som tillsammans med Åsa Larsson ligger bakom PAX-serien, kommer också. Liksom Petter Lidbeck, ett av de riktigt stora namnen inom svensk barn- och ungdomslitteratur just nu.

Dagen erbjuder dessutom massor av bildworkshops med bland annat kinesiska Han Xu, finska Linda Bondestam och Johan Egerkrans som är specialist på att teckna monster.

Publicerad 13 March 2018 10:02