Lill provar vingarna med pop

TORNA HÄLLESTAD.

Tuva-Lill Elwerdotter kallar sig Lill som artist och är aktuell med debutsingeln "U&I" som plockats upp av radiostationer.

Tuva-Lill Elwerdotter är från Torna-Hällstad och läser just nu sista året på världsmusikerlinjen på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Debutsingeln "U&I" låter inte som något som kallas världsmusik.

– Jag tog ett uppehåll från utbildningen och lärde mig skriva egna låtar och producera. Mina egna låtar blev något helt annat än världsmusik. Jag är väldigt influerad av den typen av musik, framför allt den nordiska musiken. Världsmusik brukar inte vara så elektroniskt, säger Tuva-Lill.

– Inom folk- och världsmusik är det väldigt vanligt att du spelar och sjunger redan skriven musik, men jag kände mig lite låst av det och ville prova mina egna vingar.

Studieuppehållet varade i två år, men till sommaren har Tuva-Lill gått klart sin utbildning och då väntar jobb med den EP som ska släppas till hösten.

– Jag ska göra klart EP:n under sommaren och till hösten hoppas jag komma ut på turné. Låtarna på EP:n påminner om singeln, det är samma känsla.

Debutsingeln spelas både i P3 och på Radio AF.

Tuva-Lill gick på estetiska musiklinjen på Spyken i Lund. Då var det inte världsmusik som gällde.

– Jag var mer inne pop då men folk- och världsmusik har alltid funnits i periferin. Mina föräldrar och familj har alltid varit intresserad av musik från andra länder.

Det är sången som Tuva-Lill satsar på men hon är också inne på att arbeta med andra.

– Det är ganska ofta du skriver låtar du tycker mycket om men som inte passar dig som artist men det hade varit roligt att skriva för och producera andra artister.

Vill du lyssna på Lill finns låten på Spotify.

Publicerad 16 March 2018 11:30