(L) kritiska till parkeringsavgifter i Genarp

GENARP. Parkeringsavgifter kommer att tas ut från och med vecka 16 på skolorna i Genarp. Liberalerna i Lund är kritiska.

Av
Fredrik Magnusson

– Är det rimligt att lägga pengar på att övervaka parkeringar i Genarp samtidigt som lärarna får lägga en större del av sin lön på att ta sig till jobbet?, säger Camilla Neptune (L), ledamot i styrgruppen för utveckling av tätorterna utanför staden i ett pressmeddelande.

– Det har inte funnits någon dialog med Genarpsborna kring detta beslut. Med detta finns ju även en risk att det istället parkeras på kringliggande gator vilket påverkar boende negativt, säger Peter Hedberg (L), ersättare i miljönämnden i samma utskick.

Liberalerna i vill i en skrivelse att inga avgifter ska tas ut, istället ska skyltar informera om att det endast är skolpersonal som får parkera inom området. En del på vindrutan kan visa behörighet. Övrig tid kan andra parkera. Det kan en skylt också visa.

Enligt ett brev från LKP kommer det kosta fem kronor i timmen att parkera. Avgiften gäller alla dagar under alla dygnets timmar. Det finns månadskort och terminskort att köpa.

Publicerad 10 April 2018 10:01