De vann näringslivspriser

LUND. Kommunens näringslivspriser har delats ut. It, omsorg och arbetskläder. Där har ni ledtrådarna till vilka som vann priser.

Av
Fredrik Magnusson

Priserna ges inom kategorierna Årets företagare, Årets nyföretagare och Årets Lundaköpman och delas ut av tre olika föreningar.

Till årets företagare utsågs Unikum Datasystem AB med motiveringen "För 35 år sedan insåg de att ensam inte är stark och startade ett företag tillsammans. 35 år senare har de byggt ett välmående företag som genom innovation, ständig utveckling och kundfokus uppvisar fin tillväxt och lönsamhet i en snabbt föränderlig bransch. Årets företagare i Lund 2018 går till tre entreprenörer, som genom kreativt samarbete, byggt ett framgångsrikt och unikt företag i IT-branschen". Pridtagare var Lars Lindskog, Per Kronqvist och Tom Nilsson

Årets nyföretagare blev Michael Ghasri med Kurera Omsorg. Motoveringen bakom priset var "Vägledd av sin vision ”Alla har rätt till ett bra liv” har Michael Ghasri med starkt personligt engagemang, osviklig kvalitetskänsla och skickligt entreprenörskap drivit upp ett blomstrande företag som genom sin familjehems- och omsorgsverksamhet bidrar till ett bättre liv för våra mest sårbara människor".

Till årets Lundaköpman utsågs Robert Göthe, HepCat Store, med motiveringen "Med alla kriterier uppfyllda är Hep Cat Store ett strålande exempel på den omställning dagens handel behöver. Både i sin fysiska butik såväl som i webbutiken strävar man efter att erbjuda något utöver det vanliga. Produkterna signalerar livsstil och kvalitet genom klassiska arbetskläder, skor musik, böcker, tidskrifter mm. Hep Cat Store har ett koncept som ligger rätt i tiden med multikanal-marknadsföring samt service och kunskap utöver det vanliga. Det råder härlig stämning bland både kunder och personal i deras unika garage på S:t Larsområdet".

Unikum Datasystem AB med Lars Lindskog, Per Kronqvist och Tom Nilsson.

Unikum Datasystem AB med Lars Lindskog, Per Kronqvist och Tom Nilsson. Foto: Pierre Ekman

Michael Ghasri, Kurera Omsorg blev årets nyföretagare.

Michael Ghasri, Kurera Omsorg blev årets nyföretagare. Foto: Pierre Ekman

Publicerad 12 April 2018 08:10