Allianspolitiker vill ha besked om trafikplats Ideon

LUND. Miljöpartiet och Socialdemokraterna pratar om att eventuellt stoppa utbyggnaden av trafikplats Ideon vid E22 i Lund. Något som får allianspolitiker i Lund att reagera.

Av
Fredrik Magnusson

I ett pressmedddelande skriver allianspolitikerna att Karin Svensson Smith (MP), ordförande i riksdagens trafikutskott och partiets toppnamn i Lunds kommun nästa mandatperiod, har meddelat att det pågår interna förhandlingar mellan regeringspartierna Miljöpartiet och Socialdemokraterna om omfördelning av infrastrukturpengar från vägar till järnvägar. Ett projekt som enligt Svensson Smith är föremål för diskussionerna är den planerade Trafikplats Ideon vid E 22:an i Lund.

– Det vi ser nu är ingenting annat än miljöpartistisk desperation på grund av deras katastrofala opinionssiffror. Nu, i sista minuten, känner de att de måste leverera något resultat efter snart fyra år i regeringsställning. Då ger sig Karin Svensson Smith på Trafikplats Ideon, som är en oerhört viktig strategisk infrastruktursatsning i Lunds kommun, säger Christer Wallin (M), oppositionsråd, i ett uttalande..

Även Philip Sandberg (L) kräver att den socialdemokratiske kommunstyrelseordföranden Anders Almgren omedelbart agerar för att rädda finansieringen av Trafikplats Ideon. Han menar att en utebliven satsning på Trafikplats Ideon kommer att ha dramatiska negativa effekter för Lund.

– Karin Svensson Smith verkar mer mån om att avveckla istället för att utveckla Lund. Står kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren bakom denna politik? Om inte kräver vi att han agerar för att rädda de arbetstillfällen och den tillväxt som nu hotas av Miljöpartiets skadliga politik, säger Philip Sandberg (L), oppositionsråd, i pressmeddelandet.

Publicerad 16 April 2018 08:37

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag