Lugi har framgång som ingen annan klubb

LUND. Lugi har som enda handbollsklubb i Sverige två lag i semifinal. Både på dam- och herrsidan är klubben topp fyra i Sverige.

Skåne är en handbollstät region och Lugi i Lund kan slå alla andra föreningarna på fingrarna med framgångar på både herr och damsidan, men det stannar inte där. Spelarna vill mer.

– Vi har haft flera tuffa matcher i EHF-cupen och det har gjort att vi kunnat gå runt på många spelare och kan egentligen slänga in vem som helst, alla kan göra jobbet, säger Jossip Cavar, målvakt, när frågan om det ganska långa speluppehållet efter kvartsfinalsegern mot Redbergslid spelar någon roll.

– Nu börjar vi komma tillbaka, det kändes nästan som försäsong ett tag, säger Lucas Pellas, vänstersexa.

Damerna är redan igång i allra högsta grad. Första matchen mot H65 Höör fungerade för Lugi i en halvlek, sedan gick det mesta snett.

– Allt gick fel i andra halvlek och även om det varit motigt under säsongen har vi kunnat lita på laget tidigare. Nu gick inte det, säger Jenny Carlsson som är mittnia.

På herrsidan blir det semifinal Kristianstad.

– Kristianstad är kanske tuffare på pappret men vi har varit nära att slå dem i år. Vi hade en dipp borta mot dem och då fick vi sex mål emot oss direkt. Publiken på deras hemmaplan taggar dem, säger Jossip Cavar.

För damerna är det att kriga som gäller.

– Vi måste kriga på plats, vi är underdogs och det ska vi utnyttja och använda oss av, säger Jenny Carlsson.

Lundapubliken har fått kritik i omgångar att det är tyst i arenan men ett Skånederby i semifinal för herrarna kan locka mycket folk. Publikstödet är viktigt.

– Sista matchen hemma mot Redbergslid var det mycket folk och då dras du med ordentligt, säger Jossip.

– Vi vill vinna alla matcher, tre matcher räcker för att vi ska ta oss till final. Då funderar du inte på vem du möter, säger Jossip Cavar.

Publicerad 17 April 2018 00:00