Lund kan bli Året superkommun

LUND. Lund är en av tre kommuner som kan blir Årets superkommun. Lund tävlar mot Halmstad och Nykvarn.

Priset delas ut av tidningen Dagens Samhälle och bygger på officiell statistik i elva kategorier. Totalt används 75 olika parametrar inom bland annat ekonomi, skola, vård och omsorg. Priset tar också hänsyn till demografi, näringsliv, arbetsmarknad, integration och utbildningsnivå.

Lund är nominerad som en av tre kommuner i klassen ”stad/stadsnära kommun”.

– Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet. Så lyder kommunens vision. Att vara en av toppkandidaterna i Dagens Samhälles utmärkelse för årets superkommun är ett tydligt kvitto på att vi lever upp till visionen. Tillsammans med näringslivet, akademin och den ideella sektorn har vi ett stort ansvar att förvalta och förädla Lunds unika förutsättningar. Detta gör vi nu väsentligt bättre än tidigare, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S) i ett pressmeddelande.

Priset delas ut för fjärde gången och tävlingen har tre klasser; storstadskommun, stad/stadsnära kommun och småstad/landsbygdskommun.

– Lunds kommun har en tradition av att ligga högt i rankingar och mottaga priser. Det här förpliktigar och ökar förväntningarna på att leverera god service till medborgarna, säger Christer Wallin (M), 2:a vice ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Vinnaren presenteras den 16 maj.

Publicerad 19 April 2018 10:24

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag