Blekingska nationen har sålt – ska bygga nytt

LUND.

Efter nästan sextio år på Väster i Lund har Blekingska Nationen nu sålt sin fastighet på Måsvägen. Nu ska det byggas nytt på Ideon.

Av
Fredrik Magnusson

– Vi har länge funderat på att bygga nya studentlägenheter för att erbjuda ännu fler av våra medlemmar möjlighet till prisvärt boende, säger Johan Dalén, ordförande i nationens husstyrelse, i ett pressmeddelande och fortsätter:.

– Då fastighetsbolaget Kudo visade intresse för vår fastighet och vi samtidigt fick möjlighet att köpa en tomt vid Ideon i ett gynnsamt marknadsläge, gjorde vi slag i saken”.

Försäljningen av Måsvägen innefattar en överenskommelse där nationen hyr tillbaka bostäderna i två år. Det möjliggör nybygget vid Ole Römers plats / Ideon, utan att de nuvarande hyresgästerna påverkas.Genom försäljningen och tidigare fonderade medel har nationen cirka 60 miljoner kronor att investera i nybygget.

Lunds kommun och Blekingska Nationen håller som bäst på att fastställa detaljplanen och siktet är inställt på byggstart i slutet av året eller början av 2019.

Publicerad 23 April 2018 14:14

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag