Lundakarnevalen växer fram i Lundagård

LUND. Nu har tälten börjat resas inför Lundakarnevalen. Nästa fredag klockan 13 hoppas byggteamet helt klara. Då börjar det.

Sedan förra onsdagen har arbetet i Lundagård varit i gång.

– Det går fint, det är fantastiskt att se hur allt växer fram, säger Pontus Liljeberg, som är sektions för Lundagård.

Alla tält ska vara resta till på fredag men sedan fortsätter området att byggas fram tills dess att det är dags för invigning fredagen den 18 maj.

Placeringen av tälten är ganska lik den som gjordes till förra karnevalen, med ett undantag.

– Vi har ett helt nytt nöje och tält på domkyrkoplatsen. Där ska det bli opera, säger Pontus Liljeberg.

– Lundagård är inte gjort för alla tälten och de större tälten har legat på en viss plats av en anledning. Den fysiska platsen är begränsad, säger Sophia Grimmeiss Grahm, som är kart– och logistikchef.

Att flytta på tälten är svårt, dels med platsen men också med att platserna är förknippade med vissa tält. det var en stor förändring som gjordes, den 1 april.

– Vi gjorde om precis allt och skickade ut. det var en hel del sura mejl innan datumet hade noterats av alla, säger Pontus Liljeberg.

Karnevalsområdet kommer sträcka sig från domnkyrkoplatsen till gamla kirurgen. Lundagård kommer vara öppet för passage till fredagen den 18 maj klockan 12 men det är begränsad framkomlighet på vissa håll så andra vägar kan vara att föredra.

Nu bygger nu i upp, men ska ni riva också?

– Ja, då har vi fyra dagar på sig, sen är det promovering, säger Pontus.

Rivningen startar måndagen den 21 maj och då ska alla karnevalister vara med och hjälpa till.

Hur har Lundaborna reagerat på allt byggande?

– Lundakarnevalen involverar hela Lund och det är många som är nyfikna. Lite gnäll har det varit men det är väldigt lite, säger Sophia.

Publicerad 09 May 2018 11:27