Så ska du resa under karnevalen

LUND. Lundakarnevalen lockar hundratusentals så trafiksituationen kan bli lite ansträngd.

Av
Fredrik Magnusson

Kommunen har skickat ut information kring trafiksituationen. När karnevalståget går under lördagen och söndagen kommer områden att stängas av för motortrafik. Uppmaningen är att planera sina ärenden dessa dagar. På tre ställen i Lunds utkanter kommer det att anordnas tillfälliga pendlarparkeringar, därifrån kan man ta bussen in till stadskärnan.

– Ytorna i Lunds stadskärna är väldigt begränsade och för ett tillfälle som Lundakarnevalen är nog det smidigaste att ta tåget, bussen eller - om man bor i Lund – cykeln. Ett gott råd är alltså att parkera bilen antingen hemma eller på en av våra tillfälliga pendlarparkeringar, säger gatuchef Per Eneroth i ett pressmeddelande.

Skånetrafiken sätter in längre tåg och fler bussar för att alla ska kunna åka kollektivt. När du ska söka din resa på Skånetrafikens hemsida eller i appen kan du skriva "Lundakarnevalen" som resmål – så får du enklaste vägen till karnevalsområdet från den plats din resa börjar på. Bussarna stannar inte inom det avstängda området men tillfälliga hållplatser i närheten kommer att anordnas lördag och söndag mellan i hela tidsspannet mellan klockan 10 och 16.

För mer info se här.

Publicerad 11 May 2018 03:30