Nu är karnevalen nära

LUND.

Nu är är Lundakarnevalen nära. På fredag är det dags för Imaginalkarneval.

Det var ett taggat gäng som visade upp området för pressen. Karnevalsgeneral Freja Davidsson Bremborg har arbetat länge med det som nu ska ske.

– Vi började arbeta med detta i februari 2017 och i februari i år tillkom 5800 karnevalister som har kämpat för att det ska bli skoj och stim i tre dagar, säger Freja.

Karnevalen föddes 1849 och numera är den vart fjärde år. Från 1954 har de flesta karnevaler tagit ett namn som rimmar på karneval. I år blev det Imaginal.

– Vi hittade på ett ord för att hylla det som knasigt och som ske i människors fantasi, säger Freja.

– Mottot för karnevalen är att vi ska roa andra genom att roa oss själva och jag tror att alla besökare kommer känna den gemenskap vi har.

Sketchofobi är ett av de så kallade smånöjena. Det finns minst 63 ordvitsar att upptäcka i föreställningen och då är inte sångerna inräknade.

Sketchofobi är ett av de så kallade smånöjena. Det finns minst 63 ordvitsar att upptäcka i föreställningen och då är inte sångerna inräknade. Foto: Fredrik Magnusson

Lundagård har fyllts med tält som i sin tur är fyllda av olika så kallade nöjen. Det finns stora och små nöjen, men även mindre bodar, den så kallade tombolan.

– Det är en egen sektion som tillkom 2010 och där har idéerna fötts fram under arbetets gång. Till andra nöjen har vi haft tävlingar där folk fått skicka in förslag som sedan blivit verklighet, säger Kevin Bengtsson som är områdeschef.

Mediamonster är ett annat smånöje där gamla monster försöker hitta nya karriärer.

Mediamonster är ett annat smånöje där gamla monster försöker hitta nya karriärer. Foto: Fredrik Magnusson

Publicerad 17 May 2018 00:00