Dags för scouternas loppis i Veberöd

VEBERÖD.

Nu är det dags för alla loppissugna att ta sig till Romelevallen i Veberöd när scouterna fixar loppmarknad.

Scouternas loppis i Veberöd har anor som går tillbaka till 1960-talet och i år är det 54:e gången som den ordnas.

– I början var det varje år med tivoli och karuseller, men numera kör vi vartannat år och det räcker med bara loppis, säger Marie Gillsvik, från Scouterna i Veberöd.

Den 9–10 juni är det dags för årets upplaga och insamlingen av prylar har gjorts.

– Du tror alltid att du inte ska få några grejer men vi kunde knappt stänga dörrarna när vi samlat in allt, säger Marie.

Lördagen den 9 juni klockan 13 öppnar portarna, och då är det hårt tryck.

– Det är värre än ett kosläpp. Folk springer in. Vi som är funktionärer måste vara på plats minst en timme innan för att kunna ta oss in på området, säger Marie.

Under lördagen kostar det en slant att gå in medan söndagen har fritt inträde. På plats kan du betala med kontanter eller swish. Runt 6 000 personer förväntas dyka upp.

– Vädret spelar så klart roll men återvinning är populärt idag så många vill gå på loppis, vi har också många danskar som kommer. Vi har jobbat hårt med att sortera upp allt, så att det blir enkelt att hitta för besökarna.

På söndagen öppnar området klockan 11 och entréavgiften på lördagen är 40 kronor. En rekommendation från scoutkåren är att ta ut pengar innan du åker till Veberöd, eftersom det bara finns en uttagsautomat där.

Publicerad 25 May 2018 00:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag