De får miljöpris och miljöbragd

LUND. Lunds miljöpris och miljöbragd 2018 har delats ut.

Av
Fredrik Magnusson

Årets miljöpris går till Luca Berardi, elev på ISKL (International School of Lund Katedralskolan). Utskottet beslutade också att årets miljöbragd ska delas mellan Idrottsservice på kultur- och fritidsförvaltningen och miljöombudet Eva Hallqvist, socialpsykiatrin på socialförvaltningen.

Luca Berardi är elev på SKL (International School of Lund Katedralskolan). Han har sedan länge ett mycket stort intresse för olika miljö och hållbarhetsfrågor. Bland annat engagerade han hela sin skola till en klimatvandring i samband med Earth Hour följt av en helkväll på Stenkrossen med föredrag och musik kring hållbarhetsfrågor. Luca är också engagerad WWFs nu pågående kampanj We Love Cities där Lund är en av deltagarna.

Årets miljöbragd delas mellan två olika nominerade varav en är ett helt arbetslag.

– Idrottservice på kultur- och fritidsförvaltningen har aktivt tagit i tu med problemställningar kring olika miljöfrågor som exempelvis konstgräsplaner och övergången till fossilfria drivmedel i maskinparken, säger Ulf Nymark (MP), i ett pressmeddelande. De konstgräsplaner som redan finns måste skötas på ett sådant sätt att de gör så liten skada som möjligt och det arbetar Idrottservice aktivt med.

– Som miljöombud på socialförvaltningen har Eva Hallqvist länge kämpat med att öka miljöförståelsen och inspirerat till hållbarhet och återbruk inom sin verksamhet, fortsätter Ulf Nymark.

Miljöpristagen får 25 000 kronor samt en litografi av Lundakonstnären Bengt Böckman. Miljöbragdsmottagarna får diplom och vardera 5 000 kronor, som ska användas på arbetsplatsen.

Publicerad 07 June 2018 08:15

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag