Fler hittar till Lund under sommaren

LUND. Lund får fler och fler besökare under sommaren. Förra året bokades nästan 9 000 fler gästnätter jämfört med året innan under sommarmånaderna.

Av
Fredrik Magnusson

486 089 gästnätter bokades i Lund under förra året. Det är en ökning med 8 918 gästnätter jämfört med 2016. För fjärde året i rad stod sommarmånaderna stod för cirka 32 procent av gästnätterna.

Tyskland var den största utlandsmarknaden sett i antal gästnätter för Lunds kommun under 2017 och stod för 14,5 procent av de utländska gästnätterna. Även här var gästnätterna som flest under perioden juni-augusti.

– Det är ett resultat av de satsningar som gjorts internationellt och den marknadsföring vi gjort av Lund som en helårsdestination. Lund är fantastiskt att besöka på sommaren och har mycket att erbjuda, många av Lunds museer har spännande utställningar som tillsammans med SommarLund erbjuder ett stort och varierat utbud för sommarens besökare, säger Per Persson, näringslivs- och turismchef i Lunds kommun i ett pressmeddealnde.

– Sedan 3-4 år tillbaka ser vi en mycket stark utveckling där Lund idag är en självklar sommaröppen handelsstad och ett stort besöksmål även sommartid. Det handlar om svenskar som turistar i sitt eget land, liksom stora grupper av framför allt danskar, tyskar och engelsmän. Omsättningen i handeln under sommaren är tydligt ökande, och juni och juli står idag för lika stor omsättning som andra månader under året, säger Sven Petter Hovelius, Handelsföreningens ordförande.

Publicerad 07 June 2018 00:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag