Släpper dansbandslåt som tack till sina följare

Av
Fredrik Magnusson

LUND. Lunds dansbandsorakel Christian Andersson har i snart sju år drivit dansbandssidan.com. Nu vill Christian tacka sina följare, och gör det med en specialskriven låt av Tom Käldström (Sångare i dansbandet Tommys) och Mats Larsson. Lokaltidningen skickade några frågor till Christian om låten "Dags för dans" som släpps den 4 juli på Spotify.

Varför just en låt som tack?

– För att jag brinner så mycket för dansbandsmusiken och vill bjuda mina följare på detta. Är uppvuxen med musiken sedan fem års åldern och på detta sätt tycker jag det blir en fin gåva till mina följare och ett tack.

Har du själv varit involverad i skrivprocessen?

– Ja genom att ge önskemål om hur jag vill att låten skall vara till Mats Larsson och Tom Käldström som skrivit låten. Det är en halvsnabb dansbandslåt som sätter sig på första lyssningen. En helt fantastisk text och jag är otroligt imponerad av Tom och Mats som skrivit texten.

Kommer det fler låtar efter denna?

– Ja faktiskt, jag släpper en nyinspelning på låten "Flicka från Backafall" under hösten. Det blir med riktiga musiker och låten har jag lagt sång på hos Tom Käldström i Finland. Tom är sångare i dansbandet Tommys och en grymt duktig musiker samt producent.

Publicerad 12 June 2018 11:08

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag