Byalaget skriver till Trafikverket – för tredje gången

VALLKÄRRA.

För tredje gången på tre år skriver Vallkärra byalag till Trafikverket för att få till en förbättrad säkerhet vid korsningen av väg 108 och väg 921.

Byalaget har tidigare fått svar från Trafikverket, men några åtgärder har det inte blivit.

– De skriver att korsningen inte är bra, men det finns inga resurser att göra något, inte ens utreda korsningen. Vi menar att Trafikverket då tar på sig ett väldigt stort ansvar genom bara negligera frågan, säger Kjell Gunnar Gustafsson som är ordförande i byalaget.

Förutom Trafikverket går byalaget brev till samtliga partiföreträdare i tekniska nämnden i Lund och tekniska förvaltningen.

– Vi har haft partiföreträdare på plats och alla håller med oss, vi känner vi har stöd, och vi hoppas att kommunen kan trycka på i sina kontakter med Trafikverket.

Det byalaget vill ha med i ett förslag till förändringar i korsningen är åtgärder för sänkt hastighet på väg 108. En flytt av stopp-markeringen för utfart på väg 108 från väg 921. Den nuvarande markeringen ger inte full sikt. Byalaget vill också se belysning i korsningen och byta ut materialet i broräcket över tunneln. Nuvarande material är skymmer sikten för de bilar som står vid stoppmarkeringen.

Korsningen är olycksdrabbad och Kjell Gunnar Gustafsson har sett många tillbud.

– Jag har själv stått i korsningen en tidig morgon när trafiken kommer från Kävlinge in till Lund och blivit överraskad av bilar som kom då sikten är skymd.

Publicerad 14 June 2018 09:33

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag