Ny kommundirektör hämtas från Uppsala

LUND. Lund hämtar ny kommundirektör från Uppsala. Den 15 oktober börjar Christoffer Nilsson sin tjänst.

Christoffer Nilsson är i dag biträdande stadsdirektör i Uppsala, men i höst är det Lund som gäller. Christoffer tar över efter Anette Henriksson som lämnade sin tjänst efter fem år. Beslutet om att anställa Christoffer togs av kommunstyrelsen.

– Christoffer Nilsson står för ett omvittnat gott och inspirerande ledarskap med fokus på kvalitet och förbättrad service till medborgarna. Det är glädjande att vi lyckats rekrytera honom som ny kommundirektör i Lund säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Rekryteringsgruppen har bestått av fem ledamöter i kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Jag är glad över att kunna hälsa Christoffer Nilsson välkommen till Lunds kommun. Kommundirektören spelar en mycket viktig roll som kommunens högste tjänsteman och ledare för organisationen. Vi har arbetat länge och väl med att hitta en kvalificerad kandidat och nu tycker jag att vi har hittat helt rätt person för jobbet, säger Christer Wallin (M), kommunstyrelsens andre vice ordförande, i ett uttalande.

Rollen som kommunens högsta tjänsteperson innebär ett ansvar för kommunens hela utveckling och att skapa goda förutsättningar för den politiska ledningen att styra kommunen. Kommundirektören representerar kommunen i externa sammanhang, men är också internt sammanhållande.

I dag jobbar Christoffer Nilsson som biträdande stadsdirektör i Uppsala kommun, där han bland annat ansvarar för kommunstyrelsens förvaltning.

– Uppsala och Lund är systerstäder med mycket gemensamt. Båda städerna ligger i spännande regioner och har liknande strukturer. Jag hoppas kunna bidra med erfarenheter från den förändringsresa vi gjort i Uppsala och som handlar om att utveckla våra verksamheter och bli smartare tillsammans, säger Christoffer Nilsson, i ett pressmeddelande.

Publicerad 21 June 2018 08:08