Stefan Bergdahl ställer frågorna och du ger svaren på Quiziness på restaurang Viva.

Stefan Bergdahl ställer frågorna och du ger svaren på Quiziness på restaurang Viva. Foto: Fredrik Magnusson

Klurigt med vinyl för tredje säsongen

LUND.

Stefan Bergdahls vinylsamling har fått nytt liv i och med frågesporten Quiziness som nu drar igång sin tredje säsong på restaurang Viva.

Av
Fredrik Magnusson

Franska vindistrikt, tvättsymboler, musik från 1980-talet, typsnitt, politik, pågatågsstationer eller mårddjur. Frågesporten på Viva har ett brett anslag och i princip vad som helst kan dyka upp.

– Ingen ska kunna allt men alla ska kunna något, säger Stefan Bergdahl själv som leder frågesporten och skriver frågorna.

– Från början handlade det om att kombinera mitt musikintresse med allmänkunskap. Nu har det blivit en bra anledning att utöka vinylsamlingen.

Musiken har en central roll i quizet och Stefan utökar ständigt skivsamlingen med skivor som passar in i quizet. Låtarna som spelas ska finnas i vinylsamlingen, annars får det bli en annan låt.

– Jag har spelat 400 låtar och ställt 1 000 frågor under de två första säsongerna.

Har du lyckats få med dina favoritlåtar?

– De dyker upp och då är det svårt att inte låta bli och kommentera, det blir nästan som liveradio, säger Stefan som har ett förflutet som DJ och inom studentradion.

Ett stående inslag är smaktestet där de tävlande får smaka och identifiera exempelvis kryddor eller läkerolsorter.

– Det ska vara lite interaktivt och dynamiskt. Det har jag också i finalen, där de två lag som samlat flest poäng möts, säger Stefan utan att avslöja för mycket.

Är du själv en quizälskare?

– Jag älskar att briljera med min kunskap, skrattar Stefan.

Quizen drar igång den onsdagen 12 september på restaurang Viva på Karhögs torg i Lund, och går sedan av stapeln varje onsdag ända in i december. 18.30 ska lagen vara på plats och det finns några stammisar.

– Det är några stammislag men jag hoppas att fler vill komma. Det kostar inget att vara med.

Publicerad 02 September 2018 00:00