Elisabeth och Finn Lendelund.

Elisabeth och Finn Lendelund. Foto: Privat

Kärleksrötter rotar sig i Dalby

Järnhandeln får nytt liv

DALBY. Den gamla järnhandeln i Dalby får nytt liv när Lendelunds Roots of love öppnar. Tanken är att hela huset ska stimulera alla sinnena med mat, yoga, dofter och ett hållbart och ekologiskt tänk.

Av
Fredrik Magnusson

Elisabeth och Finn Lendelund ligger bakom satsningen. De är veteraner inom det ekologiska fältet och arbetar med mode och hudvårdsprodukter. De driver också islandshästridning från sin gård i Torna Hällestad. Nu öppnar de i Dalby där de även kommer ha kontor.

– Vi vill att det ska vara en upplevelse, du ska kunna äta eller köpa med dig mat. Tillverka dina egna hudvårdsprodukter, yoga och längre fram vi erbjuda olika behandlingar, berättar Elisabeth.

Paret har tidigare hyrt in sig i huset men är numera ägare. Det gamla stenugnsbageriet har kvar ugnen, och det kan bli att den används igen. Det finns många planer för verksamheten.

– Vi kommer öppna vid halv åtta på morgonen för dem som vill köpa med sig något när de tar bussen. Du ska också kunna köpa vegansk matkasse eller beställa catering. Vi har också en tanke om att erbjuda brunch på lördagarna. På fredagar kommer vi ha öppet till åtta på kvällen för dem som vill köpa med sig något extra hem, säger Elisabeth.

– Vi hoppas också kunna samarbeta med nya gästis när de slår upp portarna, det finns planer.

Den 11 november är det invigning. Då öppnas portarna klockan 12. det blir provsmakning av rawfood, prova-på yoga och föreläsningar.

Publicerad 05 November 2018 08:20