Hedda Hatar går in i studion för att spela in sitt debutalbum.

Hedda Hatar går in i studion för att spela in sitt debutalbum. Foto: Elisa Hansén

Hedda Hatar tar med publiken in i studion

Spelar in sitt debutalbum

LUND.

Lundabandet Hedda Hatar ska gå in i studion för att spela in sitt debutalbum och tar med sig sällskap. Närmare bestämt 60 personer.

Av
Fredrik Magnusson

Hedda Hatar har spelat tillsammans sedan 2015. Nu är det dags att spela in debutalbumet och för att göra det har bandet bjudit in publik.

– Det blir 60 personer i studion, vi kommer också ha kamerafolk på plats för att filma, säger Ingrid Lundquist som spelar bas i bandet.

Varför tar ni med publik in i studion?

– Vi har alla märkt att det blir en mycket bättre energi när vi spelar inför publik. Det ska höras att vi står tillsammans i rummet och har skitkul tillsammans. Att spela live en timme ger så mycket mer än att repa en timme, säger Ingrid.

Att det blir på just det här sättet är kanske inte så konstigt.

– Det vi lyssnar på och har vuxit upp med är rockband från 1970–talet och det är analogt inspelat. Att skaffa en plugg på datorn för att få till det ljudet är inte samma sak.

Inspelningen sker i en studio i Vollsjö, hos Christoffer Lundqvist, som tidigare spelat in med bland annat Per Gessle och Edda Magnason och är medlem i Brainpool.

– Han har heller aldrig gjort något liknande så det blir nytt för honom också, säger Ingrid som är dotter till Christopher.

Inspelningen kommer ske under en dag och resultatet ska finnas klart för utgivning till våren. Givetvis blir det en utgåva på vinyl.

– Vi har letat länge efter någon som kan trycka på vinyl, men nu har vi hittat rätt. Vi kommer släppa på Spotify också när det är dags.

Hedda Hatar består av:

Julia Jarl (trummor)

Aimée L Hansén (sång)

Ingrid Lundquist (bas)

Julia Harlenbäck Frithiof (gitarr)

Publicerad 20 November 2018 00:00