Thomas Wiehe är med i årets Kulturkalender som är ett samarbete mellan teater Sagohuset och Vinterlund. Lunds kulturliv, proffs och amatörer gästar.

Thomas Wiehe är med i årets Kulturkalender som är ett samarbete mellan teater Sagohuset och Vinterlund. Lunds kulturliv, proffs och amatörer gästar. Foto: Fredrik Magnusson

Ett fönster mot Lundakulturen

LUND. För tredje året i rad blir det Kulturkalender i ett skyltfönster i Lund.

Av
Fredrik Magnusson

Under december blir det lucköppning varje dag i skyltfönstret på Vårfrugatan 1 på temat "Vår glömda skatt".

– Det är väldigt varierande och brett. Vi har barn och vuxna, internationella gäster, musik, dans, teater, vetenskap och clowneri, säger Ola Citron som tillsammans med Sonja Lindblad kommer agera konferencier.

En nyhet för året är Petra Löfmarck som kommer presentera en kalender i kalendern med sina dockor, i en egen del av skyltfönstret.

– Jag har gjort egna julkalendrar i sju år men då fotograferar jag. Nu blir det en installation varje dag där huvudpersonerna kommer att vara kvinnor. Förra året fokuserade jag på kvinnor i historien, i år blir det skapande kvinnor, säger Petra som visade upp bland annat Nina Simone, PJ Harvey och Frida Kahlo i dockform när kalendern presenterades.

En annan som kommer finnas med i kalendern är Thomas Wiehe.

– Jag och min fru Karin kommer framföra två låtar och jag kan avslöja så mycket som att de kommer ha anknytning till gatan och till julen, säger Thomas.

En annan nyhet är att programmet med vem som gästar kommer finnas att se i sin helhet.

– Vi testar det i år så folk kan planera om det är något speciellt de vill se, säger Ola Citron.

Kalendern pågår 1-24 december och luckan öppnas klockan 17 med vissa undantag under veckan Musikhjälpen besöker Lund. Program och tider finns via Vinterlunds hemsida och Facebook.

Publicerad 27 November 2018 00:00