Lundakvintetten vill se kameraövervakning av Klostergårdens centrum.

Lundakvintetten vill se kameraövervakning av Klostergårdens centrum. Foto: Mostphotos.com

Efter skadegörelsen – Lundakvintetten vill se kameror på Klostergården

LUND. Lundakvintetten vill se kameraövervakning i Klostergårdens centrum. Nu ska kommunkontoret ansöka om kameror.

Av
Fredrik Magnusson

Den gångna helgen har det ännu en gång skett skadegörelse på Klostergårdens centrum och en trygghetsvandring genomfördes under måndagen i området. Mattias Horrdin (C) var med på vandringen.

– Skadegörelsen har gått från att vara enstaka rutor då och då till att bli systematisk skadegörelse. Barnen är de som lider av detta när de inte kan gå in i klassrummen på grund av glassplitter, säger Mattias Horrdin (C) i ett pressmeddelande.

Mattias Horrdin gick vandringen tillsammans med polis och personal från LKF och kommunen. Privatpersoner gick en egen vandring.

– Skolområdet är mest utsatt, i centrum rör sig mer folk men vid skolan finns inget flöde. Det behövs bättre belysning och att buskage beskärs så det finsn insyn, säger Mattias Horrdin.

Värmekameror jhar satts upp på skolan men de har förstörts.

– Det är väldigt enkelt att ta sig upp på byggandens tak men kameroro sticker ut och är enkla att slå sönder.

Kommunstyrelsens ordförande och ordförande i brottsförebyggande rådet Philip Sandberg (L) säger:

– Från vänstersidan höjdes röster häromdagen om att vi ska möta upp problemet med otrygghet genom nya utbildningar om mansnormen. Personligen ser jag hellre att de här vandalerna får ersätta skadorna och ta konsekvenser av vad de gjort. Kameraövervakning ska stärka tryggheten för Klostergårdsborna och sätta stopp för att några få ska få förstöra för det stora flertalet.

Publicerad 04 December 2018 08:20