Föräldrar: Har gymnastikhallen blivit ett luftslott?

Brev till kommunens politiker och tjänstemän

LUND. Har gymnastikhallen i Lund förvandlats till ett luftslott? Det undrar föräldrar till gymnaster i ett brev till kommunens politiker och tjänstemän.

Av
Fredrik Magnusson

I brevet som skickats undrar brevskrivaren vad som händer med den planerade gymnastikhallen vid arenaområdet i Lund. "Har den hall som vi trodde skulle stå klar om ett par år förvandlats till ett luftslott?" frågar sig föräldrarna som känner sig besvikna, lurade och frustrerade.

Det senaste beskedet i arenafrågan från politikerna kom i början av december när kommunstyrelsens arbetsutskott hade möte. Lundakvintetten tillsammans med Miljöpartiet gav då kommunkontoret i uppdrag att utreda olika lösningar kring frågan om framtida gymnastik- och idrottsytor vid arenan. Detta för att ta ett helhetsgrepp och för att kunna fatta ett välgrundat beslut i det så viktiga ärendet enligt ett pressmeddelande.

– Skulle vi gå vidare med det förslag som finns skulle allt dra ut på tiden och kosta upp emot en halv miljard. För att gå fram snabbare kommer vi få alternativ med för- och nackdelar och kostnader presenterade för oss när kommunstyrelsens arbetsutskott träffas. Där efter kan vi gå vidare. Ytor för skolidrotten och gymnastiken vid arenan är viktiga och prioriterade. Vi vill skynda på det, säger Philip Sandberg (L) som är kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad 06 December 2018 10:57