Hunden Hubbe spelar musikal i Malmö. Matten Lisa är med vid scenen när Hubbe gör sina roll som hunden Sandy i uppsättningen av

Hunden Hubbe spelar musikal i Malmö. Matten Lisa är med vid scenen när Hubbe gör sina roll som hunden Sandy i uppsättningen av "Annie". Foto: Fredrik Magnusson

Hunden Hubbe gör succé på musikalscenen i Malmö

Är med i "Annie" på Nöjesteatern

SÖDRA SANDBY. När musikalen "Annie" spelas på Nöjesteatern i Malmö har hunden Hubbe en av rollerna.

Av
Fredrik Magnusson

Det är tidig morgon när Lokaltidningen hälsar på Sandbys senaste musikalstjärnskott Hubbe. Trots den tidiga timmen är Hubbe glad och igång.

– Det var vår hundtränare som taggade oss i ett inlägg när de efterlyste hundar till musikalen, säger Lisa Mossberg, som är Hubbes matte och fortsätter:

– Jag skickade in ansökan direkt. Jag skrev från hjärtat vad Hubbe betyder för mig och skickade med en bild. Hade jag väntat med att skicka in hade det säkert inte blivit av.

Hubbe blev kallad till audition med 15 andra hundar.

– Det ville se hur han var på scenen, om han var rädd för applåder och musik. De ville också se några trick. Hubbe bugade och gjorde "gimme five" och "gimme ten".

Hubbe är utbildad vårdhund och håller på att utbilda sig till skolhund, men den karriären får vara vilande när han nu står på scen.

– Vi kommer vara med fram till februari och Hubbe är en av flera hundar som är med i uppsättningen, men det är bara en hund i föreställningen. Hubbe har några scener i början och sedan är han med och tar emot applåderna i slutet.

Föreställningen är drygt tre timmar lång så det blir en hel del promenader i Malmö under tiden Hubbe inte står på scen.

– Hubbe var med på premiärföreställningen och det funkade bra. Han älskar människor men blir lite försiktig emellanåt. Han hade bara spelat inför publik på genrepet innan premiären, säger Lisa.

– Efter premiären kom vi ut från teatern samtidigt som publiken. Många ville hälsa och ta bilder med Hubbe. Det var en häftig känsla

Hubbe, som är en labradoddle, spelar hunden Sandy i musikalen.

– Det är en scen där Annie ska kalla på honom för att bevisa för en konstapel att hunden är hennes. Det är en annan scen där han ska springa från en hundfångare också. Jag är med bakom scenen och står vid sidan under hans scener.

Lyssnar han till Sandy så han kommer?

– Han lyssnar på "kom". Nu vet han att han ska komma i den scenen och är nästan lite väl snabb innan Annie hunnit kalla på honom.

Trots att Lisa varit med Hubbe många gånger på teatern har hon fortfarande inte sett hela föreställningen.

– Det viktigaste är att Hubbe trivs och det gör han. Så fort han kommer till teatern springer han fram och hälsar på alla.

Publicerad 11 December 2018 00:00