Nanette Jönsson har lämnat in ett förslag om att bygga en hundrastplats på Idalaområdet.

Nanette Jönsson har lämnat in ett förslag om att bygga en hundrastplats på Idalaområdet. Genrefoto: Mostphotos.com

Förslag: Vill etablera en ny hundrastgård i Veberöd

VEBERÖD.

Nanette Jönsson saknar en plats för hundar och dess ägare att mötas på i området hon bor. Därför har hon lämnat in ett medborgarförslag om att etablera en hundrastplats i Veberöd.

Det finns redan en hundrastplats i Veberöd. Men för Nanette Jönsson och de som bor på Idalaområdet ligger den på motsatt sida av byn.

– Om man promenerar dit med sin hund är både hundar och hundägare trötta när de kommer fram. Därför skulle det vara bra med en hundrastplats lite närmare oss, säger Nanette Jönsson.

Som situationen är i dag är det många hundägare i hennes område som tar bilen till den befintliga rastplatsen.

– Men det är ju inte så bra för miljön.

Hon har därför lämnat in ett medborgarförslag där hon föreslår att kommunen bygger en hundrastplats strax innan Liabacken.

– Om man går förbi lekplatsen och den stora busken kommer det ett stort grönområde. Det hade varit ett perfekt ställe för en hundrastplats.

Förslaget har i skrivande stund fått 96 röster. För att förslaget ska behandlas av kommunen krävs hundra röster eller fler.

– Jag hoppas att det kommer tas emot positivt. Andra förslag som fått över hundra röster har faktiskt blivit genomförda, så jag hoppas på det, säger Nanette Jönsson.

Publicerad 10 January 2019 10:25