Paret Pieplow kommer driva den nya restaurangen på Axis i Lund medcplats för 1 500 matgäster.

Paret Pieplow kommer driva den nya restaurangen på Axis i Lund medcplats för 1 500 matgäster. Foto. Pressbild Axis

Namnkunnigt krögarpar storsatsar i Lund

"Vi hoppas att vi blir väl mottagna"

LUND/MALMÖ. Familjen Pieplow har drivit Skeppsbron 2 i snart 24 år. Nu ändrar de sitt koncept i Malmö samtidigt som de storsatsar i Lund.

På nyårsafton stängde Skeppbron 2. Då hade Andreas Pieplow drivit restaurangen i nästan 24 år.

– Vi hade under ganska lång tid funderat på vad vi ville göra med restaurangen och genom åren provat olika koncept för att se vad som funkade. Vi kom fram till att vi skulle lägga ut Skeppsbron 2 till försäljning för vi kände oss ganska färdiga med den. Vi satsar mer på lunchrestauranger numera, säger Linda Pieplow, vd i Pieplows restauranger

Men under julledigheten kom paret Pieplow på andra tankar.

– När vi stod där i köket kände vi att vi inte var redo att ge upp. Andreas har haft stället i 24 år, det var starten på hans karriär. Så istället för att sälja beslutade vi för att göra en nysatsning.

I mars öppnar Skeppsbron 2 igen. Istället för restaurang blir det för event, företagsfester, matlagningskurser och pop-up-resturanger.

Samtidigt satsar Pieplows restauranger i Lund. De kommer där att driva Axis nya restaurang och kafé i företagets nya huvudbyggnad, som håller på att byggas, samt den gamla företagsrestaurangen. Det kommer att bli tre olika inriktningar, med street food på kaféet. Tanken är att de ska öppna i augusti.

– Restaurangen är sluten för Axis personal, medan kaféet är öppet för allmänheten. Det är många företag i området, men inte så många restauranger, så vi hoppas att vi blir väl mottagna, säger hon.

Publicerad 10 January 2019 09:36