Leila Åkerlund och Jan Vesala tar över på Teater Sagohuset.

Leila Åkerlund och Jan Vesala tar över på Teater Sagohuset. Foto: Lisa Sjöstrand

De tar över på Teater Sagohuset

Margareta Larsson går i pension

LUND. Teater Sagohuset får en ny ledning när Margareta Larson går i pension. Duon Leila Åkerlund och Jan Vesala är nya teaterchefer.

Av
Fredrik Magnusson

Leila Åkerlund och Jan Vesala har utsetts till nya teaterchefer på Teater Sagohuset i Lund. De tillträder i årsskiftet 2018/2019 och kommer att ha delat konstnärligt ansvar över teatern. De efterträder Margareta Larson, som efter mer än 30 år, går i pension.

Leila Åkerlund kommer senast från Stiftelsen Skånska Landskap där hon arbetat som konstnärlig ledare och regissör och bjudit tusentals skånska skolbarn på interaktiva teaterföreställningar utomhus. Leila har också varit verksam på Drömmarnas hus i Malmö, men har framförallt en mångårig erfarenhet som producent på Teater Sagohuset och låg bland annat bakom konceptet kring de populära MAX-föreställningarna.

Jan Vesala kommer från dansvärlden och har bland annat arbetat som dansare för Pina Bausch. Han är också civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Även Jan har under många år varit en del av Teater Sagohuset, som skådespelare/dansare i ett flertal produktioner och som regissör av Fimbulvinter.

Pojken och Stjärnan, med premiär 15 februari, är den första produktionen under duons ledarskap.

Publicerad 16 January 2019 11:06