Jim Andreasson (tv), Calle Henrickson och Atte Bachmann hoppas kunna öppna dörrarna på det nya och helrenoverade Meat i början av februari.

Jim Andreasson (tv), Calle Henrickson och Atte Bachmann hoppas kunna öppna dörrarna på det nya och helrenoverade Meat i början av februari. Foto: Privat

Lundakrog växer – blir tre gånger så stor

Meat totalrenoverar hela restaurangen

LUND. Lundakrogen Meat har stängt för renovering. Den första helgen i februari är det tänkt att dörrarna ska öppnas igen, med nästan en dubblering av antalet sittplatser.

Av
Fredrik Magnusson

Meat, som ligger vid Kattesund, har blåst ut hela den gamla lokalen, kök och allt.

– Det kommer bli nästan tre gånger så stort som vår gamla lokal. Vi går från 50 sittande gäster till drygt 90, säger Calle Henrickson som är krögare.

Förutom att antalet sittplatser i restaurangen blir betydligt fler än förr kommer det finnas en loungedel med en stor bar.

– Bardisken är nästan vulgär, jag vet inte hur jag ska beskriva det. Normalt brukar en bardisk vara 40 centimeter bred, men den här är 70 centimeter. Jag vill att baren ska vara en plats där du kan sitta och äta också, det ska få plats en tallrik och en flaska vin. Vi kommer ha mycket bourbon och fatöl i baren, med drinkar som passar alla.

– Jag vill att det ska finnas plats för alla som vill komma in och bara hänga lite, i brist på bättre ord. Det kan vara lite svårt att få plats på krogen ibland.

En nyhet i de renoverade lokalerna är en ny privat del som kan hyras ut för mingel, konferenser och annat. Inne i den delen kommer det också finnas en komplett bar.

Matmässigt kommer restaurangen få en uppfräschning.

– Det är fortfarande ett steakhouse men mycket fokus kommer ligga på tillbehören. Grönsaker är enormt viktiga och vi kommer ha lite lättare och fräschare tillbehör till den som vill ha annat än pommes till sin stek eller fisk. Vi ska också ha fokus på bra barmat. Baren är en naturlig plats att äta på.

Om allt går enligt planen ska Meat öppna igen första helgen i februari.

Publicerad 16 January 2019 11:13