Arrangören Darren Ward.

Arrangören Darren Ward. Foto: John Nordh

Darren bjuder in 32 kvinnliga tatuerare till Lund

Stor mässa på Kulturen

LUND.

Helgen den 2 till 3 februari intas Kulturen i Lund av 32 stycken kvinnliga tatuerare. Arrangören Darren Ward hoppas att "Sisters tattoo & art expo", som evenemanget heter, ska locka mycket folk.

Av
John Nordh

Spanien, Italien, Holland, England, Island. Kvinnliga tatuerare från hela Europa kommer till mässan på Kulturen för att tatuera besökare och visa upp sin konst. Även flera lokala förmågor kommer att finnas på plats, bland annat från Lund, Hjärup, Malmö och Sjöbo.

Arrangören Darren Ward, som bor i Kävlinge, är van vid att skapa stora evenemang. På sitt cv har han bland annat flera musikfestivaler runt om i Europa. Han har alltid försökt att boka så många kvinnliga musiker som möjligt på sina festivaler.

– Jag är så trött på att jag bara ser män, män, män hela tiden på liknande evenemang. Det är tråkigt tycker jag, säger Darren Ward och fortsätter:

– Tatueringsvärlden är också väldigt mansdominerad så jag varför då inte arrangera en mässa med bara kvinnliga artister? Roligt och spännande tycker jag och förhoppningsvis många andra också.

"Sisters tattoo & art expo" pågår under två dagar. Många av tatuerarna är redan uppbokade men det finns fortfarande en chans att gå hem med ny tatuering när mässan är slut. Förutom tatuerandet kommer det att ställas ut konst och dessutom är hela Kulturen öppen under de båda dagarna. Tiden som gäller är klockan 11 till 19. Biljetterna kostar 150 kronor och i priset ingår tillträde till hela Kulturen.

Darren Ward hoppas att mässan ska locka mycket folk. På Facebook har evenemanget redan runt 1200 intresserade. Men om det blir fler tatueringsmässor eller inte i framtiden har han ännu inte bestämt.

– Mässan har tagit väldigt lång tid att planera och det har inneburit mycket jobb. Jag väntar med att svara på den frågan och ser hur det går först innan jag bestämmer mig. Men jag säger alltid samma sak efter varje musikfestival jag arrangerar och ändå så fortsätter jag alltid med dem, haha.

Publicerad 18 January 2019 06:00