FVRmind är Isabella Köhler Alvéns musikprojekt tillsammans med Colin Lanz. De är nu är aktuella med ny singel.

FVRmind är Isabella Köhler Alvéns musikprojekt tillsammans med Colin Lanz. De är nu är aktuella med ny singel. Foto: Steve Allen

Lundabo satsar på musiken i London – FVRmind släpper singel

Isabella Alvén Köhler har musiken med sig sen barnsben

LUND/LONDON. Isabella Alvén Köhler från Lund satsar på musiken i London. Nu släpper hon singeln "Bloodmoon" under namnet FVRmind.

Av
Fredrik Magnusson

Varför just London för att satsa på musiken?

Jag flyttade till London i Augusti 2017. London är en stad fylld av musiker och många scener att uppträda på, grassroot venues gör det möjligt att spela live ofta och utvecklas som musiker och performer. Jag flyttade hit för att för att plugga Professional Musicianship- vocals på skolan BIMM, jag valde BIMM London av alla ställen på grund av av att de kändes som en stad med många möjligheter och många människor att skapa musik med.

Har du alltid gjort musik under namnet FVRmind?

– Jag har varit med i många olika projekt och band, FVRmind är något jag börjar satsa på sen jag flyttade till London och tog modet till mig att börja satsa på mina egna låtar, som är mycket mer personliga och djupt rotade än alla andra projekt jag tidigare varit del av. Jag har tidigare spelat med Cupid Kidz, IKONIA och The Culture in Memoriam. Jag har även gjort många framträdanden och samarbeten med min pappa Sven Köhler ( fd sångare i the sinners) och hans band The Men.

Gör du allt själv eller samarbetar du med någon?

– FVRmind är ett samarbete mellan mig och producent Colin Lanz från Schweiz. Jag skriver låtarna och presenterar de för honom, ofta gör jag en demoinspelning och sen jobbar vi mycket tillsammans för att finputsa soundet. Alla låtar släppta av FVRmind är skrivna av mig förutom låten "ENTER" från vår första EP som vi skrev tillsammans.

Hur föddes ditt musikintresse?

– Jag växte upp i en väldigt musikalisk och kulturintresserad familj. Med pappa Sven Köhler som under min barndom spelade i The Sinners innebar att gick vi på många livespelningar, och lyssnade på mycket musik hemma. För mig har det alltid varit en självklarhet att göra musik, den har liksom alltid varit där för mig. När jag var yngre och skrev låtar brukade pappa hjälpa mig att banda låtarna, och han har tagit med mig på många spelningar och låtit mig gästa hans bands på både plattor och spelningar. Vår mamma sjöng alltid godnatt visor till oss när vi skulle sova, jag kunde ligga vaken i evigheter och be henne sjunga sång efter sång efter sång, jag ville inte att de skulle ta slut. De första låtarna skrev jag när jag var 5 eller 6 och de var i stil med de nattvisor som min mamma sjöng för oss. Musik har alltid varit närvarande på ett eller annat sätt.

Hur skulle du beskriva FVRminds musik?

– Jag beskriver den som melankolisk ambient pop, med ett mycket emotionellt uttryck, med inslag av trip-hop är musiken i sig rätt mörk och tung, i kontrast till min ljusa röst och många stämmor blir det en dissonant intressant mix och med ett eget sound.

En singel brukar betyda album, kan vi se fram emot ett sådant?

– Vi planerar att släppa en till EP i maj 2019.

Spelar du något live?

– Just nu spelar vi mycket live i London, och har även gjort några spelningar i Basel. Vi håller för tillfället på att planera sommaren och boka in spelningar. Vi hoppas såklart på att kunna lägga till Sverige på denna listan. När vi spelar live så har vi fullt band bakom oss.

Publicerad 18 January 2019 04:30