Patrik Engfors från Dalby tävlar i årets upplaga av Sveriges Mästerkock som sänds på tv 4 på onsdagar.

Patrik Engfors från Dalby tävlar i årets upplaga av Sveriges Mästerkock som sänds på tv 4 på onsdagar. Foto: Tv 4

Mästerkocks-Patrik: Bara det inte blir kikärtor

Patrik Engfors tävlar i Sveriges Mästerkock

DALBY.

Patrik Engfors från Dalby är en av de som kämpar om titeln i Sveriges Mästerkock i Tv 4.

Av
Fredrik Magnusson

Patrik Engfors, som till vardags arbetar på Skånetrafiken med priser, anmäldes till programmet av sin chef.

– Hon ringde och berättade för mig vad hon gjort, och då fick jag gå på audition. Jag tyckte det var en kul grej men samtidigt så tänkte jag "nu jävlar", säger Patrik.

Hur visste din chef att du lagade mat, är det skrytsamma matlådor på jobbet?

– Du kanske sätter fingret på det men jag lägger ut en del på Facebook också. Har jag en stund över så ställer jag mig i köket.

När föddes matintresset?

– Det har alltid funnits. Gillar du att äta gott vill du laga mat så det blir gott.

Juryn i programmet består av Markus Aujalay, Leif Mannerström och Mischa Billing. De kan verka stränga men hur är det då att stå framför dem med sin mat.

– Jag respekterar dem oerhört mycket men de är svåra att läsa. Klart det är nervöst men får du fina ord från dem kan du leva väldigt länge på det.

Finns det något du fruktar, någon råvara eller utmaning?

– Kikärtor. Jag tänkte i kvalet att bara det inte blir kikärtor. Jag tycker inte det är gott och jag vet inte vad jag skulle servera.

Har du tränat på några speciella moment?

– Jag har fileat lite fisk hemma men också börjat pochera ägg. Jag lagar också mer mat hemma genom att titta på vad jag har hemma och laga efter de förutsättningar som finns. Kan du grunderna blir det oftast ganska gott och du bryter slentrianen i matlagningen.

Vad äter du helst?

– Jag är svag för svensk husmanskost, raggmunkar och kåldolmar. Ska det vara lite finare tar jag gärna en råbiff.

Publicerad 26 January 2019 00:00