Träffpunkten på Föreningarnas hus öppnar igen. Bilden är en genrebild.

Träffpunkten på Föreningarnas hus öppnar igen. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos.com

Träffpunkten öppnar dörrarna igen

Mötesplats för alla som identifierar sig som tjejer, kvinnor och ickebinära

LUND.

Efter en tids uppehåll öppnar nu Träffpunkten, en mötesplats för alla som identifierar sig som tjejer, kvinnor och ickebinära, på föreningarnas hus i Lund igen.

Av
Fredrik Magnusson

Det är Kvinnojouren Lund, Tjejjouren i Lund och Tillsammans för Lund som ligger bakom Träffpunkten. Det skriver i ett pressmeddelande "att tjejer, kvinnor och icke-binära fortfarande är i behov av ett tryggt rum är ett faktum som inte går att förneka. Att definiera sig som tjej, kvinna eller ickebinär innebär att dela vissa erfarenheter av att leva i dagens ojämställda samhälle och denna typ möten verkar självstärkande och att kan bryta socialt utanförskap och därmed ha en positiv inverkan på hälsa, mående och handlingsutrymme".

– Det känns superkul att starta upp denna verksamhet igen efter en tids uppehåll. Det var väldigt uppskattat av deltagarna förra året och vi lärde oss så mycket. I vår kommer vi bland annat ha tema feministiskt självförsvar, yoga och känslor vilket känns väldigt spännande säger Alice Ewing, ordförande på Tjejjouren i Lund, i ett uttalande.

Onsdag den 13 februari öppnas dörrarna igen och Träffpunkten kommer sedan att fortsätta varje onsdag tio veckor framåt.

Publicerad 12 February 2019 10:13