Aktiviteter som träffar mitt i prick

Senior Sport School – en social framgång

GENARP.

Judo, skytte, dans, tennis och golf. Det är ett litet axplock av allt som Senior Sport School i Lund testat på sedan starten i höstas.

Av
Fredrik Magnusson

Det var Lars-Erik Hultgren som fick höra talas om Senior Sport School via en bekant i en annan kommun.

– Det var nöjda med det så jag började ligga på kommunen, berättar Lars-Erik.

Lars-Erik Hultgren hörde talas om Snior Sport School via en bekant.

Lars-Erik Hultgren hörde talas om Snior Sport School via en bekant. Foto: Fredrik Magnusson

Det är Lunds kommun som tillsammans med Skåneidrotten och Region Skåne ligger bakom det hela enligt Lars-Erik. I höstas drog aktiviteterna igång och under hösten var det teori och praktik varvat under tolv veckor, tisdag och torsdagar. Fokus har varit på de östra kommundelarna.

– Det har varit allt från golf och tennis till matlagning. Jag hart gått ner sex kilo sedan den kursen, skrattar Lars-Erik och fortsätter:

– Jag har sagt till kommunen att vi borde kunna ha två grupper. Fler borde gå på detta. Vi har väldigt roligt i gruppen.

En som varit med sedan starten är Lena Högström. Hon har precis skjutit sina 20 skott i källaren på Medborgarhusets källare. Skytte är veckans aktivitet.

– Jag hade aldrig testat på skytte innan, men vi tjejer skjuter bättre än männen. De har väl skjutit i lumpen men jag har bara testat på något tivoli innan, säger Lena som marknadsfört Senior Sport School inom SPF i Södra Sandby där hon också är engagerad.

– Allt har varit jätteintressant men det har varit svårt att nå dem som verkligen behöver det, de som sitter ensamma. Jag hoppas att alla hoppar på det här om de kan, säger Lena som särskilt fastnat för seniorbugg.

– Jag fick med min man på det.

Foto: Fredrik Magnusson

Förutom aktiviteterna är den sociala biten en stor del. När några skjuter luftgevär fikar de andra och efter avslutad aktivitet blir det gemensam lunch för alla som vill.

Peter Korlén, som är ledare för det hela, framhåller det sociala.

– Du ser att det här betyder mycket och jag tror att det här är särskilt viktigt ute på landsbygden, inne i Lund finns det väldigt mycket olika saker att göra.

Publicerad 15 February 2019 00:00