Truefood får pris av Djurens Rätt i Lund.

Truefood får pris av Djurens Rätt i Lund. Foto: Johan Nordström

Truefood får vegoutmärkelse

Djurens Rätt i Lund delar ut

LUND.

Djurens Rätt i Lund har delat ut årets vegoutmärkelse. Priset, som delas ut årligen, går till den restaurang, det café eller motsvarande som under året har lett utvecklingen när det gäller att underlätta för Lundabor att göra djurvänliga val i vardagen. Årets pris går till Truefood.

Av
Fredrik Magnusson

Priset för Truefood togs emot av av Monica Prentice och Houssam Kazna Katbe, som äger och driver caféet ihop.

– Jag har alltid bjudit på vegansk mat och när jag lärde känna Houssam blev han också intresserad av det. Tillsammans startade vi en cateringverksamhet där vi serverade smörgåstårta med syrianska smaker. När vi såg att den perfekta lokalen var till uthyrning så satsade vi på att öppna ett café som har god vegansk mat. Vi är mycket hedrade av att ta emot detta pris och hoppas kunna fortsätta många år till, säger Monica Prentice.

Motiveringen till utmärkelsen: Truefood imponerade Lundaborna så snart de öppnade sina dörrar i januari 2018. Deras meny som består av växtbaserad comfort food håller en hög kvalitet oavsett om man är sugen på sallad, burgare eller mac’n’cheese. Ett trevligt bemötande och en trivsam miljö lockar kunder som sedan kan njuta av färg- och smakrik mat och ljuvliga bakverk.

Publicerad 15 February 2019 08:48