Skatepark på förslag i Genarp. Bilden är en genrebild.

Skatepark på förslag i Genarp. Bilden är en genrebild. Foto: Fredrik Magnusson

Ungdomar vill ha skatepark i Genarp

Nytt Lundaförslag har tagits fram

GENARP.

Ungdomar i Genarp vill ha en skatepark. På fritidsgården har det bildats en grupp som nu skrivit ett Lundaförslag.

Av
Fredrik Magnusson

I förslaget står det att det har varit en skatepark på gång men det verkar in te hända så nu bildar ungdomar på fritidsgården en grupp för att driva frågan.

De har hållit möten och där har flera visat intresse för idén. Gruppen skriver "Detta kommer bli en mötesplatsen för både unga och äldre och för killar och tjejer. I nuläget har vi inga mötesplatser utomhus i Genarp. På denna mötesplats kommer man att lära känna fler från olika åldrar. I skatepark finns det inte bara ramper och pooler utan det brukar också finnas gott om bänkar och bord, därför hade den passat för alla även folk som inte skateboardar. Det finns ett väldigt stort intresse av skateboarding i Genarp men på grund av dåliga busstider dämpas eller förtrycks detta intresse. Dessutom kostar det mycket att ta sig fram och tillbaka till skateparker utanför Genarp. Det är också stort intresse för kickbike och bmx och även för inlines".

I förslaget dras också paralleller till vandalism i Genarp och bristen på sysselsättning. Parken är också ett bra sätt frö att få fler att komma ut och aktivera sig istället för att sitta inne och spela datorspel.

Publicerad 17 February 2019 00:00