Abyenezer arbetar på Hemköp, en arbetsplats med högt tempo.

Abyenezer arbetar på Hemköp, en arbetsplats med högt tempo. Foto: Fredrik Magnusson

Här får deltagarna prova riktiga jobb: "Jag utvecklas och lär mig hela tiden"

Daglig verksamhet som tar plats i arbetslivet

LUND.

Daglig verksamhet kan se ut på många olika sätt. Hos företaget Misa i Lund är upplägget arbetsbaserat. Vi har träffat två av deltagarna som gör sin praktik på en arbetsplats i Lund.

Av
Fredrik Magnusson

Mulle och Abyenezer sitter på Misas kontor tillsammans med Simon Skute, som är arbetskonsulent. De har båda två hittat praktikplatser inom handeln. Mulle är på Stadium och Abyenezer är på Hemköp.

– Jag behövde byta miljö, jag tyckte det inte var lika roligt längre på mitt förra ställe, säger Mulle om varför han sökte sig till Misa.

Både Mulle och Abyenezer fixade sina praktikplatser med hjälp av kontakter.

– Jag gjorde praktik på Hemköp när jag gick på gymnasiet på Vipan och kände butikschefen. Jag har varit på andra ställen tidigare men kände att jag inte utvecklades längre, säger Abyenezer.

Mulle arbetar på Stadium i Lund och trivs väldigt bra.

Mulle arbetar på Stadium i Lund och trivs väldigt bra. Foto: Fredrik Magnusson

Mulle fick kontakt med Stadium när han var där och handlade.

– I båda fallen har det gått väldigt snabbt att hitta platser. Det kan ta ett år att hitta något som passar, berättar Simon Skute och fortsätter:

– Vi letar platser i de kontaktnät vi har men när det kommer från det personliga nätverket blir det ofta väldigt bra.

Både Mulle och Abyenezer trivs bra på sin arbetsplatser.

– Jag känner att jag utvecklas som människa och lär mig nya saker allt eftersom, säger Mulle.

– Det är ett högt tempo hos oss men jag är van vid sedan gymnasietiden. Jag försöker vara så lugn som möjligt hela tiden, för allt kan hända. Du vet aldrig vad du får för en fråga av kunden. Jag utvecklas och lär mig nytt hela tiden och det är mitt lugn som hjälper mig, säger Abyenezer.

Praktiken pågår så länge parterna är nöjda. Nya avtal med arbetsuppgifter skrivs löpande men funkar det inte går det att avsluta snabbt.

– Allt utgår från en individuell planering och byggs på. Vi skriver löpande avtal hela tiden som stegras med ökade arbetstider och arbetsuppgifter. Du kan se det som en uppåtgående kurva. Är det så att en av deltagarna inte vill vara på ett ställe längre så får vi leta efter något nytt, det är en ständigt pågående process, säger Simon Skute.

Publicerad 07 March 2019 00:00