Flera olyckor har inträffat på E22 under morgonen. Dels har vägen stängts av i höjd med Råby i Lund och Osbyholm i Hörby kommun.

Flera olyckor har inträffat på E22 under morgonen. Dels har vägen stängts av i höjd med Råby i Lund och Osbyholm i Hörby kommun. Foto: Mostphotos.com

E22 stängdes av efter seriekrock och lastbilsolycka

Långa köer har bildats efter olyckor

LUND/HÖRBY. Det rådde stopp på E22 under onsdagsmorgonen efter att två olyckor inträffat. Inom loppet av tio minuter kolliderade flera fordon i höjd med trafikplats Råby och en olycka med lastbil inträffade i Osbyholm.

Av
Andreas Holm

Den första olyckan rapporterades klockan 06.42 där flera personbilar kolliderat i höjd med trafikplats Råby. Vägen stängdes av mellan Råby och Gastelyckan i riktning mot Malmö. Vid 07.30 rapporterade Trafikverket att endast höger körfält var fortsatt avstängt.

– Det rör sig om sex bilar som krockat i förhållandevis ganska låg hastighet. Åtta personer har varit inblandade och ingen har skadats så pass att de behövt föras med ambulans till sjukhus, säger Joel Johansson, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Efter att räddningstjänsten kom fram till platsen tog det ungefär en halvtimme innan fordonen flyttats till väggrenen och vägen sanerats från bland annat spolarvätskeläckage och diverse bildelar.

– Efter det kunde ett av körfälten öppnas. Nu ska bilarna bärgas vilken i samband med detta och att endast ett körfält är öppet för trafik skapar långa köer, säger Joel Johansson som uppmanar till försiktighet i trafiken.

Klockan 06.53 fick Trafikverket larm om en ny olycka på E22. En lastbil ska ha råkat ut för en olycka. Vägen stängdes av mellan trafikplats Norrehe och Osbyholm i riktning mot Lund.

Vid niotiden flöt trafiken på igen. Det är oklart om någon skadades allvarligt i samband med någon av olyckorna.

Köerna ringlar sig långa på E22 i Lund efter en olycka med flera personbilar.

Köerna ringlar sig långa på E22 i Lund efter en olycka med flera personbilar. Skärmdump: Trafikverket

Publicerad 13 March 2019 07:15