Margrethe Vestager i Lund den 18 mars.

Margrethe Vestager i Lund den 18 mars. Foto: EU - Lieven Creemers

Hon är årets talare vid Anna Lindh Lecture i Lund

Margrethe Vestager i Lund den 18 mars

Av
Fredrik Magnusson

LUND. Margrethe Vestager, EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor, har blivit utsedd till årets talare vid Anna Lindh Lecture i Lund.

Den 18 mars kommer hon att diskutera demokrati och kraften i den nya världen: ekonomi, teknologi och mänskliga rättigheter. Vestager listades som en av världens 100 mest inflytelserika personer enligt TIME Magazine under 2017. Foreign Policy har även placerat henne på den prestiga ”Global Thinkers’” listan.

– Vi lever i en värld där demokrati, ekonomi och teknologi blir allt mer förenade. Därför är det viktigt att lyfta både möjligheterna och utmaningarna vid Anna Lindh Lecture den 18 mars, säger Margrethe Vestager, EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor i ett uttalande.

Anna Lindh Lecture är en föreläsning som hyllar Sveriges tidigare utrikesminister, som mördades under 2003. Sedan dess har Raoul Wallenberg Institutet, Lunds Universitet, tillsammans med Anna Lindh Minnesfond and Utrikespolitiska föreningen i Lund anordnat det årliga eventet.

Föreläsningen är den 18 mars kl 16.30 i Universitetshusets aula

Publicerad 13 March 2019 00:00