Vård och omsorgsförvaltningen i Lund räknar med vissa svårigheter att rekrytera semestervikarier under kommande sommar.

Vård och omsorgsförvaltningen i Lund räknar med vissa svårigheter att rekrytera semestervikarier under kommande sommar. Foto: Adobe Stock

Skjut på semestern i sommar – få tio tusen kronor

Vård och omsorgsförvaltningen i Lund räknar med svårigheter i rekryteringen

Av
Fredrik Magnusson

LUND. Vård och omsorgsförvaltningen i Lund räknar med vissa svårigheter att rekrytera semestervikarier under kommande sommar. Särskilt svår kommer det bli inom sjuksköterskeområdet. För att uppmuntra personalen till att skjuta upp sin semester till efter sommaren så har förvaltningen tagit fram extra förmåner för de som väljer att skjuta på sin semester.

Till arbetstagare som, efter överenskommelse, tar ut högst fem betalda semesterdagar under semesterperioden utgår en kompensation om 10 000 kronor. Till arbetstagare som tar ut högst tio betalda semesterdagar under semesterperioden utgår en kompensation om 5 000 kronor.

De anställda som under sommaren får ett utökat ansvar under minst två veckor kan ett lönetillägg vara aktuellt. Sjuksköterskor som arbetar extra arbetspass under den aktuella perioden, 1 juni till 31 augusti, får ett tillägg på 1000 kronor per arbetspass.

Publicerad 14 March 2019 00:00