Jennifer Abdulahad och kollegan Oliver Titikic har precis avslutat förhandlingaran i Patent och marknadsdomstolen där de företrätt energidrycksproducenten Tiger King mot draken Red Bull.

Jennifer Abdulahad och kollegan Oliver Titikic har precis avslutat förhandlingaran i Patent och marknadsdomstolen där de företrätt energidrycksproducenten Tiger King mot draken Red Bull. Foto. Privat

Jennifer, 21, gick sitt livs match mot företagsjätten: "En fantastisk merit"

Nu strömmar jobberbjudanden in

LUND. 21-åriga Jennifer Abdulahad har inte ens avslutat sina juridikstudier. Trots det har hon redan företrätt en klient i ett mål mot ett av världens största företag. "På utbildningen läser vi juridik i teorin. Verkligheten är något helt annat", säger hon.

Tillsammans med studiekamraten och numera kollegan Oliver Titikic startade Jennifer Abdulahad för ett år sedan juristbyrån Aurix. De började med att skriva ett antal mindre ärenden för olika företag varav energidrycksproducenten Tiger King var ett.

– De fick förtroende för oss, så när de blev stämda av Red Bull ville de inte att någon annan skulle företräda dem.

Tiger King stäms på 250 000 kronor av Red Bull för för varumärkesintrång och vilseledande efterbildning då energidrycksjätten anser att deras burkar är alldeles för lika deras egna.

Foto. Produktbilder

Att slåss mot ett globalt företag som Red Bull var dock ingenting som varken Jennifer eller hennes kompanjon hade någon erfarenhet av.

– Vi var tydliga med att vi aldrig drivit något mål i domstol förut, men de sa att det var oss de ville ha, berättar Jennifer.

Målet som avslutades i veckan har tagit över nio månader att driva och i slutet av mars meddelar rätten sin dom.

– Det har varit väldigt tufft emellanåt. På utbildningen studerar vi juridik på ett teoretiskt plan men att tillämpa det i verkligheten är något helt annat. Vi har valt att ta det yttrande för yttrande och bara blicka framåt, säger Jennifer.

Drömmen för Jennifer är att i framtiden bli en av Sveriges mest framstående advokater. Men flera terminer kvar på juristlinjen är hon redan en god bit på väg.

– Under den här processen är det flera byråer som hört av sig och velat att jag ska komma och arbeta för dem. Det är jättekul och det här kommer vara en fantastisk merit för framtiden, säger hon.

Publicerad 15 March 2019 00:00