Flera fall av stenkastning mot bilar har inträffat i Veberöd de senaste dagarna.

Flera fall av stenkastning mot bilar har inträffat i Veberöd de senaste dagarna. Foto: PRIVAT

Bilar attackeras med sten under färd: "Usel reklam för byn"

Två fordon utsatta på samma plats

VEBERÖD.

När Evas bekanta körde från hennes bostad och närmade sig Preem-macken exploderade höger sidoruta och ett stort hål fanns kvar mitt i fönstret. Det var det andra fallet denna helgen och ortsborna är oroade.

Av
ANDERS G BERGQUIST

– Vad är det som händer? Varför går någon så här?

Eva, som egentligen heter något annat, är ledsen och bedrövad. Hennes vänner hade varit på besök och körde hemåt på Dalbyvägen i höjd med Preem-macken, när rutan på passagerarsidan exploderade. Det mesta av glaset hängde ihop, men överst är det ett stort hål och det glaset trängde in i kupén.

– Vad ska de få för intryck av Veberöd när det händer något sådant här? Det är verkligen usel reklam för byn, konstaterar Eva.

Frustrerad gjorde hon ett inlägg på Facebook om det inträffade och minuter senare fick hon svar av en annan person.

– Hon hade drabbats av precis samma sak och på samma plats. Varken hon eller mina vänner såg några personer i närheten, så de måste ha gömt sig, förklarar Eva.

Den andra drabbade familjen körde länge runt i området kring Preem-macken i hopp om att leta efter de skyldiga gärningspersonerna, men det var förgäves.

– Det ska mycket till för att en bilruta ska explodera så här och att två ska göra det på samma plats med så kort mellanrum är helt uteslutet, säger Eva.

När bilen träffades av stenen var farten rätt låg, eftersom det skedde i samhällets utkant.

– Men att attackera en bil som kör är ju verkligen farligt, man vet inte vad som händer om föraren tappar kontrollen över bilen, förklarar Eva.

Lokaltidningen har talat med Robert Loeffel, som är pressinformatör för polisen i Sydsverige. Han bekräftar att en polisanmälan gjorts angående skadegörelse mot bil på Dalbyvägen.

– Är det en enskild händelse kan det ibland vara spänningar i glaset som orsakar att det går sönder, men är det två fall inom kort tid på samma plats är det ingen tvekan om att det är skadegörelse, förklarar Robert Loeffel.

FOTNOT: Eva vill vara anonym av rädsla att själv utsättas för skadegörelse.

Publicerad 18 March 2019 14:50