Luftslottet släpper EP:n

Luftslottet släpper EP:n "Tappar takten". Foto: Olivia Zandin

Luftslottet tappar takten – ny EP släppt

Lundaband vill ut och spela

LUND. Bandet Luftslottet föddes i ett skogsbryn i Brighton. Nu släpper Lundabandet debut-EP:n "Tappar takten".

Av
Fredrik Magnusson

Erik Ingefors och Jonathan Mortenlind träffades när de båda pluggade engelska i Brighton. De upptäckte att de hade en gemensam syn på musik och började spela tillsammans och sjunga egna låtar på svenska.

– I brist på lokal så gick vi upp till skogsbrynet och satt och spelade, det blev grunden till bandet, säger Erik Ingefors som sköter sången i bandet.

Både Jonathan och Erik flyttade sedan till Lund och där har de hittat fler bandmedlemmar. Namnet Luftslottet omfamnar mycket av det som finns i låtarna.

– När du är kär eller förälskad så bygger du upp luftslott och det omsluter mycket av det som finns i våra låtar, säger Erik.

Musikaliskt drar Erik referenser till engelska band som Libertines och Arctic Monkeys.

– Textmässigt så vill vi att det ska landa nära hjärtat på den som lyssnar. Tanken är att vi kan formulera sådant som andra tänkt men inte lyckats sätta ord på, säger Erik.

Med en färsk skiva i bagaget vill Luftslottet ut och spela.

– I Lund är det mest nationer men vi sneglar åt både Helsingborg och Malmö där det finns fler scener. Vi har inget klart nu men håll koll på våra sociala medier så kommer det dyka upp spelningar.

– Den roligaste spelningen vi haft hittills var på Lundakarnevalen, det var en vacker dag med en härlig stämning under träden, säger Erik som också utlovar fler utgivningar.

– Vi har ett gediget låtmaterial som vi vill ge ut.

Luftslottet består av Erik Ingefors, Jonathan Mortenlind, Carl Sahlberg, Gustaf Räf, David Gert och Johannes Mortenlind. Tillsammans har bandet samlat ihop över 1300 högskolepoäng i skrivande stund.

Publicerad 18 March 2019 00:00