Fängelsestraff för en ung mabn som förvarade 33 kilo cannabisharts i sitt hyresrum hos en familj i Södra sandby.

Fängelsestraff för en ung mabn som förvarade 33 kilo cannabisharts i sitt hyresrum hos en familj i Södra sandby. Foto: Fredrik Magnusson

Hade 33 kilo knark i garderoben – upptäcktes av hyresvärden

Döms till fängelse av tingsrätten

SÖDRA SANDBY.

En familj i Södra Sandby upptäckte två lådor med cannabisharts i en garderob hos en hyresgäst i familjen hus. Totalt var det närmare 33 kilo narkotika. Hyresgästen döms nu till fängelse i Lunds tingsrätt.

Av
Fredrik Magnusson

Det var när mannen i familjen skulle uppdatera datorn och han behövde tillgång till routern i huset som narkotikan upptäcktes. Routern fanns i hyresgästens rum och när mannen gick in där såg han lådorna i en öppen garderob. Det var två lådor varav den ena var öppen. Förpackningarna i lådan var bland annat märkt med texten "Marijuana".

Hyresgästen, som nu döms till två år och tio månaders fängelse, har i förhör berättat att han under den aktuella perioden hade en ekonomisk kris och lånade pengar av personer i Malmö, personer han inte kände men som han misstänkte var kriminella. Hyresgästen tog flera lån och i villkoren för lånen fanns det krav på tjänster. I december krävde personerna från Malmö in tjänsten och hyresgästen fick ta emot två lådor som han skulle förvara över en helg. Det var under den helgen som narkotikan upptäcktes.

Mängden narkotika ger normalt fyra till fem års fängelse men mannens ålder, 19 år vid tillfället, gör att straffet blir två år och tio månader.

Publicerad 20 March 2019 00:00