Louise Leifland (tv) spelar samorinen av Calicut, Lukas Areblad är Vasco da Gama och Agnes Garvell står för regi och är drottningen av Portugal.

Louise Leifland (tv) spelar samorinen av Calicut, Lukas Areblad är Vasco da Gama och Agnes Garvell står för regi och är drottningen av Portugal. Foto: Fredrik Magnusson

Toddyspexarna drar dit pepparn växer

"Vasco da Gama" är årets uppsättning

LUND.

Svartpepparn till räkmackorna är slut. Vasco da Gama får uppdraget att dra dit pepparn växer, det vill säga Indien. Där har ni handlingen i Toddyspexarnas nyskrivna uppsättning "Vasco da Gama".

Av
Fredrik Magnusson

Toddyspexarna sätter vartannat år upp ett nyskrivet spex och i år är det sjöfararen Vasco da Gama som står i centrum.

– Det är den gamla historien om sjöfararen Vasco da Gama men i vår version är svartpepparn till räkmackorna slut och då måste någon åka till Indien för att hämta mer, säger Agnes Garvell som är regissör men också står på scen i rollen som drottning Eleonora av Portugal.

– Vasco da Gama har egentligen inte huvudrollen, det är hovdamen Eva som styr allt. Vi valde namnet Eva för vi behövde något som rimmade på leva i en låt, säger Agnes Garvell.

På scen utlovas det en massiv pepparkvarn, en cool duell med sablar och så har en liten kärlekshistoria armbågat sig in i handlingen.

– Två personer kommer bli kära på scen, till tonerna av melodin från "Björnes Magasin".

Eftersom Toddyspexarna i grunden är ett spex för medicinstudenter, finns det lite läkare på scen också, men spexet är öppet för alla.

Vill du se Toddyspexarnas nyskrivna spex är det följande tider som gäller på AF-borgen:

Fredag 29/3 - URPREMIÄR!

- kl 19:00, ridå 19:30

Lördag 30/3 - Dies Toddyum Magna (Den Stora Toddydagen)

- kl 18:00, ridå 18:32

Söndag 31/3

- kl 15:30, ridå 16:00

- kl 19:00, ridå 19:30

Publicerad 25 March 2019 09:02