Delar av de framgångsrika handbollsspelarna i H 43 P 14.

Delar av de framgångsrika handbollsspelarna i H 43 P 14. Foto: Privat

H 43 har två av Sveriges bästa lag – i samma årskull

H 43 har två lag i USM-finalen i handboll

LUND.

När USM-finalerna i handboll avgörs i Uppsala har H 43 med två lag i samma klass, P 14. "Vi har delat upp gruppen i två jämna lag", säger en av tränarna Jonas Brandt.

Av
Fredrik Magnusson

De framgångsrika lagen började i bollskola på tre olika håll i Lund. Gradvis har de närmat sig varandra och nu blivit en stor träningsgrupp.

– Vi har 45 spelare och om alla ska kunna vara med och spela USM så valde vi att dela upp i två jämna lag. Efter jul har vi tränat i de lag som nu spelar i finalen, säger Jonas Brandt som tillsammans med sju andra utgör ledarstaben.

– Det är väldigt roligt att båda lagens säsonger fortsätter med final och nu kan vi resa tillsammans. I stegen fram till final har vi spelat på olika håll. Nu kan vi stötta varandra på plats.

I finalspelet gör de åtta främsta lagen upp om titeln. H 43:s ena lag ställs mot HK Silwing/Troja, Alingsås HK och HK Eskil i gruppspelet medan det andra laget får möta HK Malmö, Önnereds HK och IFK Skövde i sin grupp.

– Vi har ganska bra koll på våra motståndare. Vi har mött flera av lagen ute på turneringar och matcherna i USM går att se via webben.

– Det som är lite roligt är att motståndarna har ett lag med, trots att de är stora träningsgrupper. Vi har två.

USM avgörs den 3-5 maj.

Publicerad 16 April 2019 00:00