Nils-Åke Stålring utanför den utbrända klubbstugan.

Nils-Åke Stålring utanför den utbrända klubbstugan. Foto. Sanna Hjalmarsson

VIDEO: Brand totalförstörde klubbstuga

Oklart vad som ligger bakom

VEBERÖD. Strax innan klockan sex på onsdagsmorgonen väcktes ordförande Nils-Åke Stålring av ett samtal om att fotbollsföreningens klubbstuga på Romelevallen stod i lågor. "Stora delar av stugan är förstörd, men som tur är lyckades de rädda bokföringen", berättar han.

Enligt styrkeledare Patrik Remlebo, som under morgonen var på plats på Romelevallen, var klubbstugan redan övertänd när larmet inkom.

– Vi fick in larmet från en privatperson som under morgonen kört förbi ute på stora vägen och tyckt att det lyst konstigt mellan träden. De bestämde sig för att köra in och kolla och såg då att klubbstugan var övertänd, berättar han.

Styrkor från stationen i Veberöd inledde snabbt en släckningsinsats från utsidan. När de fick förstärkning från närliggande stationer kunde de ta sig vidare in i lokalerna och börja rädda det som räddas kunde.

– Vi har lyckats få ut det mesta av värde. Tavlor, pokaler och annat är på väg till sanering. Tyvärr finns en del saker med affektionsvärde för klubben kvar inne i lokalen, berättar han.

Vad som orsakat branden, om det tänts på avsiktligt eller är en olycka, är ännu oklart.

– Det är jättesvårt att avgöra. Det kan vara en soptunna eller en engångsgrill. vi vet inte. Det är ett polisiärt ärende i detta läget.

Det man vet i nuläget är att det rört sig personer vid klubbstugan under valborgsnatten.

dig

dig Foto. Sanna Hjalmarsson

Enligt Nils-Åke Stålring, ordförande för Veberöds AIF, kommer branden påverka verksamheten i det avseende att lokalen inte kommer gå att använda ett tag fram över. Föreningen har därmed inte tillgång till varken klubbstuga, kontor eller kök.

– Köket är helt utbränt. Vi har även en tvättstuga i källaren som vi inte kommer kunna använda, säger han.

cof

cof Foto. Sanna Hjalmarsson

sdr

sdr Foto. Sanna Hjalmarsson

dig

dig Foto. Sanna Hjalmarsson

sdr

sdr Foto. Sanna Hjalmarsson

Publicerad 01 May 2019 11:35