Tre av de fyra dömda i målet är ifrån Lund.

Tre av de fyra dömda i målet är ifrån Lund. Foto: Livia Bergvall

Lundaungdomar döms – hade tre kilo cannabis på tåget

Åkte fast på tåget från Malmö

Av
Fredrik Magnusson

LUND. De två tonåringarna, en 34-åring och en 21-åring som åtalas för narkotikabrott och medhjälp till narkotikabrott efter att ha åkt fast på ett tåg med närmare tre kilo cannabis har nu fått sina domar.

16-åringarna, från Lund, döms till ungdomsvård medan 21-åringen, även han från Lund, får fängelse i ett år och sju månader. 34-åringen får även han fängelse, ett år och sex månader.

Det var i slutet av januari i år som de båda pojkarna steg på X2000 mot Norrköping på Malmö central. Minuterna innan hade en av pojkarna mottagit en påse från en man på som väntade vid Pressbyrån. Väl på tåget skyndade de båda pojkarna mot sina platser. Påsen de fått av mannen stoppade de i en väska och la på hatthyllan. I förhör uppger en av pojkarna att de inte tittade i påsen och inte visste att den innehöll narkotika till ett värde av 300 000 kronor. När tulltjänstemannen kontrollerade ryggsäcken hittades narkotikan och de båda pojkarna delgavs misstanke om brott. Senare kunde 21-åringen knytas till brottet och via fingeravtryck hittades 34-åringen.

Publicerad 21 May 2019 08:27